شفافیت جدیدی برای مدیریت فرآیندهای کسب و کار (3)


در پست های شماره 1 و 2 با موضوع شفافیت جدید برای BPM  به بحث در مورد مشکلات شناسایی فرآیندها و مزیت استفاده از ابزار فرآیندکاوی پرداخته شد. در این پست به ادامه بحث فرآیندکاوی بعنوان راهکار مشکلات مطرح شده، می پردازیم.

فرآیندکاوی نقطه شروع متفاوتی خواهدبود. ما بدنبال داده های ثبت شده در سیستم های اطلاعاتی هستیم. فرآیندهای زیادی می توانند بوسیله این داده‌ها، خودکارسازی  شده و بهبود یابند. در نتیجه داده‌های زیادی برای تحلیل و ارزیابی فرآیندها مورد نیاز است. تصویر شماتیک زیر می تواند دید مناسبی برای فهم چگونگی کارکرد فرآیندکاوی باشد. تکنیک های فرآیندکاوی بطور خودکار اطلاعات مورد نیاز جهت آماده سازی و نمایش مدل واقعی فرآیندها را فراهم می‌سازد. داده‌ها نمی تواند بصورت دستی تحلیل گردند. معمولا میلیون‌ها داده در سیستم های اطلاعاتی ثبت می گردد و این به این معناست که تحلیل آنها بصورت دستی و به شیوه‌های سنتی غیرممکن خواهد بود. شاید بتوان با استقاده از داده‌ها یک نمونه را مورد بررسی قرارداد اما بررسی نمای کلی سازمان امکان پذیر نیست. با استفاده از تکنیک‌های فرآیندکاوی داده‌ها را می‌توان بررسی و تحلیل نمود.

مزایای فرآیندکاوی:واقع گرایی، سرعت،تکامل

فرآیندکاوی به صورت عینی واقعی و قابل مشاهده است و این بدلیل استفاده از داده‌های سازمان است و در فرآیندکاوی به شنیده‌ها و مشاهدات اکتفا نمی شود. فرآیندکاوی به علت اینکه خودکارسازی شده و قابل تکرار است، بسرعت قابل نتیجه گیری است. منظور از تکامل به معنای در نظر گرفتن همه ی استثنائات و انحرافات مختلفی است که در مطالعه داده‌ها حتی یکبار قابل مشاهده است.ترجمه و تنظیم: سپیده جوزدانی

به این محتوا امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *