هوش مصنوعی چگونه در BPM انقلاب ایجاد می‌کند؟


هوش مصنوعی از موضوعات داغ امروز است. هر کسب و کاری سعی می‌کند هزینه زیادی جهت مرتبط نگه داشتن خود با این موضوع و دریافت مزیت رقابتی صرف کند. به همین دلیل است که بیش از 37 درصد کسب و کارها سعی در پیاده‌سازی سیستم‌های BPM در فرآیندهای خود دارند.

فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی روش هدایت کسب‌وکار توسط سازمان‌ها را تغییر می‌دهد. به دلیل در اولویت قرارگرفتن کاهش هزینه و افزایش کارآیی فرآیند، سیستم‌های مدرن BPM بر روی فراهم کردن تجربه مشتری متمرکز است.

برای مثال، به جای انجام تحلیل‌های صرفا منفعلانه سیستم‌های شناختی AI تحلیل‌های فعالانه و پیش‌بینانه هم ارائه می‌دهد. این کار نه تنها باعث بهبود عملکرد، کارایی و اثربخشی می‌شود، بلکه پیشنهادهایی می‌دهند که مدیران به کمک آن بتوانند تصمیمات دقیق‌تری بگیرند.

BPM و AI باعث کارایی تشدید شده می‌شود

امروزه با وجود پیشرفته‌تر شدن فناوری، نرم‌افزارهای فرآیندمحور در حال تکمیل هستند. حتی با وجود این توسعه‌ها که می‌تواند خبر خوبی باشد، مسائلی مانند تاخیرات در فرآیندها هنوز در اکثر کسب و کارها وجود دارد.

اما توسعه‌های اخیر در هوش مصنوعی، این امکان را به کسب و کارها می‌دهد که چشم انداز آینده را پیش‌بینی کرده و مطابق آن برنامه‌ریزی کنند. به علاوه، با این ابزار سازگاری با محدودیت‌های منابع که در آینده پیش خواهد آمد، ساده تر شده و از به وجود آمدن گلوگاه‌ها در آینده جلوگیری می‌شود.

نقاط اتصال هوش مصنوعی با سیستم‌های BPM

بر اساس پژوهش انجام‌شده توسط فارستر تحلیل متن(text amalytics)/ پردازش زبان طبیعی (Natural Language Process) یک از مهم ترین نقاط اتصال بین هوش مصنوعی و مدیریت فرآیندهای کسب و کار است.

دیگر نقطه اتصال، یادگیری ماشین است. یادگیری ماشین به ابزارهای AI این قابلیت را می‌دهد که کارایی یک فرآیند خودکار در کسب و کار را ارزیابی کرده و پیشنهادهای متناسب با وضعیت او بدهد. بر اساس این پیشنهادها، کسب و کارها می‌توانند منطق و فرآیند خود را به روز رسانی کرده و در نتیجه کارایی خود را بهتر بهبود دهند.

درواقع، ایده استفاده از تحلیل‌ها جهت پایش اجرای فرآیندها موضوع جدیدی نیست. اما، هوش مصنوعی به این کار اهمیت می‌دهد. با استفاده از یادگیری ماشین، هوش مصنوعی می‌تواند بهینه‌سازی فرآیند را ساده تر کند.

ابزارهایی مانند streamlined backend operation، رابط های کاربری و BPM های مبتنی بر هوش مصنوعی، می‌تواند کمک بسزایی به بهبود کارایی فرآیند و بهبود واکنش کسب و کار به بازار کند. به علاوه، این‌ها می تواند کسب و کار را به سمت تطبیق پذیری با محیط در حال تغییر هدایت کند.

هوش مصنوعی چطور بر فرآیندهای کسب و کار امروزی تاثیر می‌گذارد؟

سیستم‌های مدیریت فرآیند مبتنی بر هوش مصنوعی، شناسایی بهتر شکل‌های مختلف جریان فرآیند و پیش‌بینی سنجه‌های کسب و کار را تسهیل می کند. هم‌چنین به انجام فعالیت‌های اصلاحی کمک می‌کند. در ادامه توضیح می‌دهیم که AI چگونه می‌تواند در مدیریت کسب و کار انقلاب ایجاد کند:

  • یادگیری ماشین- از داده تا پیش‌بینی: با پیشرفت هوش مصنوعی، تعداد زیادی الگوریتم‌های قدرت‎مند یادگیری ماشین به وجود آمده و در دسترس هستند. برای مثال، الگوریتم‌هایی مانند درخت تصمیم و شبکه عصبی به صورت کتابخانه‌های آماده‌ی استفاده موجود می‌باشند. این الگوریتم‌ها به مالکان کسب وکار، مدیران و کارمندان امکان حل مسائل مختلف مرتبط با ویژگی‌های داده‌های ورودی را می‌دهد. هم‌چنین BPMهای مبتنی بر یادگیری ماشین به سادگی می‌توانند روابط و الگوهایی را شناسایی کنند که توسط مدیران قابل تشخیص نیست. توانایی یافتن این الگوها می‌تواند برای شناسایی انحراف‌های رفتاری در BPM به کارگرفته شود. برای مثال کلاهبرداری با کارت اعتباری. این روش‌ها می‌تواند باعث انعطاف پذیری کسب و کار در هنگام تغییر ورودی ها و در نتیجه افزایش انعطاف‌پذیری فرآیندهای کسب و کار شود.
  • از پیش‌بینی تا تصمیم‌گیری: استفاده از هوش مصنوعی سبب می‌شود که به کار بردن تئوری تصمیم و ارزیابی شرایط غیرقطعی و متعارض ساده‌تر شود. AI تصمیم گیری را در شرایطی که با یک مجموعه از ترجیحات سر و کار داشته باشیم ساده تر می‌کند. این ساده‌تر شدن هم برای افق تصمیم کران‌دار و هم افق تصمیم بی‌کران ممکن است. در نتیجه، مدل‌های تئوری تصمیم بر مبنای AI مسئول تصمیماتی هستند که در یک فرآیند کسب و کار گرفته می‌شوند. برای مثال از این مدل‌ها می‌توان برای تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا به یک مشتری برای خرید یا فروش یک محصول پیشنهاد بدهند یا نه، استفاده کرد. یا اینکه می‌توان برای غلبه بر پیچیدگی‌هایی که یک شرکت هنگام اخذ تصمیمات بازاریابی مواجه می‌شود، از هوش مصنوعی استفاده کرد. یکی دیگر از نیازهای کسب و کارها، تهیه نقشه‌ای ازنیازهای درحال تغییر مشتریان است تا بتوانند محصولات و خدمات خود را با آن هماهنگ کنند. به علاوه، کسب دانش از رفتار در حال تکامل مشتری می‌تواند آن‌ها را در تهیه استراتژی‌های بازاریابی بلندمدت و کوتاه مدت یاری رساند. مدیریت فرآیند مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند با استفاده از تکنیک‌های مدلسازی و شبیه‌سازی، پیشنهادات قابل اطمینانی در مورد رفتار مشتری داده و ترندهای مصرف آینده را پیش‌بینی کند.
  • الگوریتم‌های جستجو-از تصمیم تا عمل: قدرت رو به رشد هوش مصنوعی به بسیاری از فروشندگان خدمات BPM قدرت استفاده از الگوریتم‌های مختلف جستجو را می‌دهد. الگوریتم‌هایی که در کنار تکنیک‌های قدرتمند حل مسئله و بهینه‌سازی به کار گرفته می‌شوند. بر اساس این تکنیک‌ها، فروشندگان به سمت یک مدل گسسته که مطابق با مجموعه‌ای از وضعیت‌ها و فعالیت‌ها تعریف می‌شود، روی می‌آورند. با استفاده از این وضعیت‌ها و فعالیت‌های تعریف شده، کسب و کارها می‌توانند به سادگی فضای جستجو را تعریف کنند. در این صورت وضعیت‌ها به مثابه گره‌های یک گراف بوده و فعالیت‌ها که تراکنش میان وضعیت‌ها است، با یال‌های گراف تعریف می‌شود. پیشرفت در AI باعث تولد الگوریتم‌های جستجوی مبتنی بر وضعیت می‌شود. این مدل‌ها می‌تواند بر تعداد زیادی از تکنیک‌های مدلسازی گسسته پیاده‌سازی شوند. این تکنیک ها و مدل‌ها برای حل بهینه مسائل زمان‌بندی، برنامه‌ریزی و دیگر مسائل مرتبط با مدیریت فرآیندهای کسب و کار به استفاده شود.

نتیجه‌گیری

راهکارهای BPM-AI، به کسب و کارها این فرصت را می‌دهد که خود را از رقیبانشان متمایز کنند. در نتیجه کسب و کارها می‌توانند از عملکرد معمول بالاتر رفته و قوی تر عمل کنند.

امروزه هوش مصنوعی دیگر به عنوان یک هدف دیده نمی‌شود بلکه وسیله‌ای در مسیر اثربخشی و کارایی است. کسب و کارهای مختلف کم کم متوجه اهمیت استفاده از نرم‌افزارهای BPM مبتنی بر هوش مصنوعی جهت رسیدن به بهینگی و انعطاف‌پذیری در فرآیندهای کسب و کار خواهند شد.

نویسنده : kritika pandey

منبع: BPM.com

مترجم: حسین مرشدین

به این محتوا امتیاز دهید

مسیح کرمانیمشاهده نوشته ها

Avatar for مسیح کرمانی

سلام مسیح کرمانی هستم و سه ساله که دارم در مورد مدیریت فرایند تولید محتوا می‌کنم. خوشحال می‌شم که نظراتتون رو از طریق لینکدین بشنوم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *