معرفی نرم‌افزار Visual Praradigm


نرم افزار ویژوال پارادایم (Visual Paradigm) یک ابزار مدیریت کسب و کار و توسعه نرم افزار است که تمام امکانات مورد نیاز جهت طراحی معماری کسب و کار، مدیریت پروژه، مدیریت فرآیندهای کسب و کار، توسعه نرم افزار و همکاری تیمی را ارائه می‌دهد.

برخی از امکانات این نرم افزار عبارت اند از:

  • دیاگرام UML
  • مدلسازی فرآیندهای کسب‌وکار مطابق با BPMN
  • مدل کسب  وکار
  • مدیریت وظایف
  • نقشه سفر مشتری (customer journey mapping)

در  این مطلب به معرفی امکانات این نرم افزار در زمینه مدلسازی فرآیندهای کسب‌وکار با استفاده BPMN 2 پرداخته و امکانات ویژه آن را معرفی می‌کنیم:

با توجه به اینکه اولین گام بهبود فرآیندها، شناخت آن است، لذا جهت شناخت فرآیندها و ترسیم آن به طوری که برای تمام افراد، از تحلیلگر کسب و کار گرفته تا ذی‌نفعان قابل فهم باشد، از notation مدیریت فرآیندهای کسب و کار یا BPMN استفاده می‌کنیم. نرم افزار ویژوال پارادایم (visual paradigm) دارای امکانات ویژه‌ای جهت این کار است. امکانات این نرم افزار تنها به رسم فرآیندها ختم نشده و ابزارهای تحلیل، شبیه سازی، انیمیشن، دستورالعمل کار و.. را نیز شامل می‌شود.

دسترسی به فرآیندهای پایین‌دستی

در این نرم‌افزار می‌توان بخشی از فرآیند را به صورت زیر-فرآیند رسم کرد. این کار علاوه بر جلوگیری از و ایجاد سردرگمی هنگام بررسی فرآیند، دسترسی به جزئیات فرآیند در سطوح پایین تر سازمانی را امکان‌پذیر می‌سازد.

امکان یکپارچه‌سازی با دیگر Notationها

ویژوال پارادایم این امکان را به کاربران می‌دهد که مدل‌های BPMN خود را با دیگر مدل‌ها همانند UML، ERD و wireframes یکپارچه کند.

ویرایش‌گر دستورالعمل کار و شرح فرآیند

مدل فرآیند کسب و کار، یک دید بسیار کلی از فرآیند را ارائه می‌دهد. در حالی که دستورالعمل عملیاتی هر فعالیت را می‌توان در این دستورالعمل با جزئیات بیشتر توضیح داد. هم‌چنین می‌توان از فرآیند کشف‌شده به دو صورت مدل فرآیندی و دستورالعمل کار، خروجی و گرفته و در میان تیم پروژه مدیریت فرآیند، به اشتراک گذاشت.

فرآیندهای وضع موجود و وضع ایده‌آل

این نرم افزار این اجازه را به کاربران می‌دهد تا یک مدل هدف طراحی کرده و آن را با مدل پایه (وضع موجود) مقایسه کند. این امکان سبب میشود که از تاثیر هر کدام از تغییرات بر فرآیند آگاه شده و بتوانیم آگاهانه‌تر فرآیند را بازطراحی کرده و بهبود دهیم.

ماتریس RACI و CRUD

نمودار RACI یک ماتریس است که مسئولیت‌های افراد، تیم‌ها، دپارتمان‌ها و دیگر واحدهای کسب و کار را در تکمیل فعالیت‌های کسب و کار نمایش می‌دهد. در این نمودار، هر سطح نشان دهنده هر فعالیت فرآیند بوده و ستون ها نمایش دهنده بخش های کسب و کار هستند. هر سلول در این ماتریس با حروف R و A و C و I نمایش داده می‌شود که به ترتیب به معنی مسئول (Responsible)، پاسخگو (Accountable)، مشاوره شونده (Consulted) و مطلع (informed) هستند. به جز نمودار RACI، نمودار CRUD را نیز می‌توان از نقشه فرآیند احصا کرد.

انیمیشن فرآیند

این امکان، بسیاری از محدودیت‌های بررسی تصاویر ثابت را از میان برداشته و این اجازه را به اعضای تیم پروژه مدیریت فرآیند می‌دهد که فرآیند را به صورت پویا ببینند.

شبیه‌سازی فرآیند

با استفاده از این امکان می‌توان به طور تصویری، اجرای فرآیند را شبیه‌سازی کرده و مصرف منابع در طول فرآیند، هزینه‌ها، گلوگاه‌ها و اجرای آزمایشی ایده‌های بهبود را بررسی کرد.

در مطالب بعد، به آموزش این نرم افزار خواهیم پرداخت.

3.7/5 - (3 امتیاز)

مسیح کرمانیمشاهده نوشته ها

Avatar for مسیح کرمانی

کارشناس تولید محتوا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *