به سوی متدلوژی BPM چابک – بخش یک


گرچه در گذشته از ما خواسته می‌شد که بیشتر سیستمی عمل کنیم اما امروز ما به صورت فزاینده‌ای تحت کنترل ضرورت‌ها قرار گرفته‌ایم.

نویسنده : پول هارمون
مترجم: عباس بیات

منظور ما از “چابک” این است: چیزهای مختلف برای افراد مختلف. معرفی ابتدایی من از مفهوم “چابک” برگرفته از سخنرانی کنت بک در همایش کنسرسیوم کاتر در دهه 90 میلادی است. کنت که یک توسعه دهنده نرم افزار بود به همراه چندین مهندس نرم افزار دیگر، یک رویکرد نه چندان رسمی را ارتقا دادند و بر اساس آن “مانیفست برنامه نویسی چابک” را نوشتند. این مانیفست اصول اولیه‌ای را برای “جنبش توسعه چابک نرم افزار” شکل داد. مهمترین ایده‌های این رویکرد شامل موارد زیر می‌شود:

  • افراد و تعاملات – بر اساس فرآیندها و ابزارها
  • نرم افزار کار – بر اساس مستندات جامع
  • همکاری مشتری – بر اساس مذاکره قرارداد
  • پاسخ به تغییرات – بر اساس دنبال کردن یک نقشه

اگر این ایده‌ها را بر روی حوزه تحول فرآیند اعمال کنیم، می‌توانیم از یک رویکرد نه چندان رسمی برای بازطراحی فرآیند‌ها استفاده کنیم. همانطور که پیش تر اشاره شد این رویکرد بر خلاف رویکردهای فرآیندی رسمی -که بیشتر بر روی توسعه معماری سازمان به منظور دستیابی به همه فرصت‌ها تاکید دارند – است. گرچه در گذشته از ما خواسته می‌شد که بیشتر سیستمی عمل کنیم اما امروز ما به صورت فزاینده‌ای تحت کنترل ضرورت‌ها قرار گرفته‌ایم. به طور مثال یک نیاز فوری برای فناوری جدید در سازمان قبل از استفاده آن توسط رقیب، ممکن است سازمان ما را در معرض یک ضرر قابل توجه قرار دهد. بنابراین این ضرورت‌ها و فشارهای ناشی از آن باعث می‌شود تا تجزیه و تحلیل‌های دقیق گذشته را نادیده بگیریم و به دنبال تکنیک‌هایی باشیم که قابلیت شناسایی سریع فرصت‌ها را به ما بدهند. می‌توان گفت پیشران اصلی این تغییرات، تکنولوژی‌های قابل تحول در سازمان ما هستند.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *