موارد کاربرد فرآیندکاوی


فرآیندکاوی در سطوح و بخش‌های مختلفی از سازمان کاربرد دارد. هم‌چنین زمینه‌های استفاده از فرآیندکاوی نیز بسیار متنوع و گسترده است. پنج مورد استفاده از فرآیندکاوی وجود دارد که هریک از آن‌ها ذینفعان، نقش‌ها، اهداف، مشخصه‌ها و کارکردهای مخصوص به خود را دارند. این کاربردهای فرآیندکاوی در گزارشی که گارتنر (Gartner Market Guide) در سال 2018 در رابطه با بازار فرآیندکاوی منتشر است، ارائه شده است. در ادامه به تشریح این موارد پرداخته می‌شود.

  • بهبود فرآیندها با استفاده از شناسایی و تحلیل الگوریتمیک آن‌ها

شناسایی و تحلیل فرآیندها برمینای داده‌ها یکی از مهم‌ترین گام‌هایی است که فرآیندکاوی به انجام می‌رساند. فرآیندکاوی با استفاده از پیاده‌سازی الگوریتم‌های مشخصی بر داده‌های موجود، مدل فرآیندی دقیق و منطبق بر واقعیت اجرایی فرآیند ارائه می‌دهد. در کنار شناسایی فرآیند، تحلیل زمانی فرآیند، شناسایی گلوگاه‌ها و بررسی نتایج و خروجی‌های فرآیند نیز به انجام می‌رسد.

  • ارزیابی و انطباق‌سنجی فرآیندها با استفاده از مقایسه الگوریتمیک فرآیند اجرایی و مصوب و تحلیل و اعتبارسنجی آن‌ها

معمولاً سازمان‌ها یک روش اجرایی مصوب برای ارائه خدمات و اجرای فرآیندهای خود دارند. اما بسیاری از اوقات شاهد این هستیم که در عمل، سازمان‌ها برمبنای روش اجرایی مصوب رفتار نمی‌کنند. این امر گاهی از اوقات منجر به ایجاد تخلفات سازمانی در فرآیند موردنظر می‌گردد. بخشی از الگوریتم‌های فرآیندکاوی جهت شناسایی انحراف رفتار فرآیند اجرایی از فرآیند مصوب می‌باشد.

  • بهبود خودکارسازی فرآیندها با استفاده از کشف و اعتبارسنجی فرصت‌های خودکارسازی

خودکارسازی فرآیندها امری است که نیاز به مطالعات زیاد دارد. چه بسا فرآیندی وجود داشته باشد که درصورت خودکار شدن، پیچیدگی را افزایش داده و بهره‌وری را کاهش دهد. به همین علت جهت انجام خودکار سازی، باید فرصت‌های مناسب را کشف و تحلیل نمود. نرم‌افزارهای فرآیندکاوی این امکان را در اختیار کاربر قرار می‌دهد که فرصت‌های خودکارسازی و دیجیتال‌سازی را شناسایی کرده و اعتبار آن‌ها را بسنجد و سپس از میان آن‌ها گزینه‌های موردنظر خود را انتخاب نماید.

  • پشتیبانی از تحول دیجیتال از طریق متصل کردن استراتژی‌ها و عملیات به یکدیگر

درصورتی که بخواهیم فرآیندکاوی را در سطح عملیاتی و سازمانی مورد استفاده قرار دهیم، باید گام کوچکی در راستای متصل کردن بینش عملیاتی و ابتکارات استراتژیک مانند تحول دیجیتال برداشت. این کاربرد فرآیندکاوی اخیراً بسیار موردتوجه قرار گرفته است. فرآیندکاوی این امکان را برای ما فراهم می‌کند که با استفاده از ارائه‌ی اطلاعات برمبنای داده‌های واقعی به کاربران نهایی، توانایی در دسترسی، فهم و تحلیل مدل کسب‌وکار را ایجاد ‌نماییم. ارائه این اطلاعات به کاربران نهایی منجر می‌شود که آن‌ها دائماً درباره فرصت‌های دیجیتال سازی فکر کنند و ایده داشته باشند.

 

نویسنده: نیلوفر شکیب

به این محتوا امتیاز دهید

مسیح کرمانیمشاهده نوشته ها

Avatar for مسیح کرمانی

کارشناس تولید محتوا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *