روند فرآیندکاوی در سال 2020

روند فرآیندکاوی در سال 2020

process mining trends in 2020_minit_فرآیندکاوی_روند فرایندکاوی در سال 2020


آیا 2020 سال به اوج رسیدن فرآیند کاوی است؟

در این مقاله سعی شده است به بررسی وضعیت فرآیند کاوی در سال 2020 پرداخته شود. در مقاله حاضر سه صنعتی که بیشترین فعالیت در این زمینه را دارا هستند مورد بررسی قرار گرفته و فرآیند های مهم آن ها جهت اجرای فرآیند کاوی مطرح می شوند.

هنوز به طور دقیق نمی ‌توان این مسئله را عنوان کرد. اما به جرأت می ‌توان گفت به کمک فرآیند کاوی، سازمان شما به سمت بهره‌گیری از RPA  حرکت کرده و مدیریت فرآیند اجرا شده در سازمان مورد ارزیابی قرار می گیرد که این مهم به کمک تحول دیجیتال ( بهره‌گیری از PM  به جای BPM  ) صورت می ‌پذیرد.

فرآیند کاوی یک مفهوم ساده است. شما به کمک نگاره ‌های رویداد (event logs) آنچه به طور واقعی و دقیق در عمل در فرآیندها رخ می‌دهد را می‌توانید کشف کنید؛ چرا که فرآیند کاوی بر خلاف مدیریت فرآیند، به کمک داده‌ های موجود از اجرای فرآیند ها، به کشف آن ها می ‍پردازد؛ اما روش مدیریت فرآیند در این اقدام، مصاحبه با خبرگان است. اجرای فرآیند کاوی جهت کشف و تعیین گام ‌های فرآیندی، به کار تیمی زیادی نیازمند است. این کار تیمی شامل جمع ‌آوری و تمیزسازی داده ‌ها، کیفیت داده‌ ها، تعیین الگوهای نرم‌افزاری در ثبت داده‌ های مرتبط با فرآیند و … است. فرآیند کاوی کمک می‌کند سازمان‌ ها به دو هدف اصلی خود که سبب برتری یافتن در صنعت، موقعیت و مدل کسب و کار آن ها می ‌شود دست یابند. این دو هدف شامل موارد ذیل است:

  1. تصمیم ‌سازی بهتر و سریع ‌تر در موضوعات مرتبط با کسب وکار خود
  2. افزایش عملیات در سازمان تا حداکثر پتانسیل موجود

تحقق اهداف دو گانه فوق سبب جاری شدن فرآیند ها در سازمان و اخذ تصمیمات لازم مبتنی بر داده‌های موجود است.

صنایعی که در 2020 از فرآیندکاوی بهره خواهند برد.

سازمان‌ هایی که حوزه فعالیت آن ها خرده‌فروشی، فناوری اطلاعات و مالی است، بیشترین بهره را در سال 2019 از فرآیند کاوی بردند؛ کمپانی ‌هایی همچون Stora Enso, BDO, Fiber Corp سازمان ‌هایی بودند که سریعا به بهره‌گیری از فرآیندکاوی اقدام نموده و به صرفه جویی بالایی در هزینه ‌های خود منجر شدند؛ ولی فرآیند کاوی برای تمامی کسب و کار ها و تمامی صنایع نه فقط سه صنعت فوق کاربرد دارد.

خرده‌فروشی:

خرده ‌فروش ‌ها از فرآیند کاوی در حوزه ‌های تخصصی خود استفاده می‌ کنند. برای مثال برای تبدیل محصولات خود به پول و دریافت آن از مشتری. همچنین در تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت نیز از فرآیند کاوی بهره ‌جویی می‌کنند؛ همچون تحویل به موقع محصولات به مشتریان ( چراکه با فرآیندکاوی تمامی گلوگاه‌های فرآیند مشخص می شود و با رفع آن ها، فرآیند به درستی و به صورت یکپارچه به اجرا در خواهد آمد.) تعیین استراتژی ‌های خرید، مدیریت مؤثر اموال و تحویل به موقع به مشتری تماما از اقدامات فرآیند محور در سازمان ‌ها هستند که تغییر فرآیند ها منجر به تغییر در آن ها می‌شود؛ برای مثال هنگامی که فرآیند های انبار شرکت ASOS دچار مشکل شدند و انبار شرکت مطابق با فرآیندها عمل نکرد، سود شرکت به مبلغ 70% کاهش یافت.

فناوری ارتباطات:

این صنعت به طور دائم در حال تغییر است و نوآوری و پاسخ سریع به مطالبات فناورانه مصرف کنندگان حرف اول را در آن می‌زند. همین مسئله سبب شده که فرآیندکاوی تنها راه بررسی فرآیند ها در این صنعت باشد؛ چراکه در لحظه فرآیند را مشخص کرده و تغییرات آن را ثبت می‌کند. جذب مشتری، مدیریت فروش و حساب‌ها و خرید خدمات مهم ‌ترین فرآیند هایی در صنعت فناوری اطلاعات هستند که از طریق فرآیند کاوی، مورد بررسی و بهبنه سازی قرار می‌گیرند.

مالی:

حوزه‌های مالی از جمله بانک و بیمه سازمان ‌هایی بسیار قانون‌مند بوده که لازم است به طور دقیق از قوانین وضع شده پیروی کنند. فرآیندکاوی به این صفت کمک می‌کند تا فرصت‌ های فروش را ضمن کاهش ریسک‌ های موجود و شرایط کلاهبرداری احتمالی، شناسایی کنند. اعطا وام و مدیریت سرمایه‌گذاری و فروش از جمله فرآیند های مهم جهت اجرای فرآیند کاوی در صنعت مالی هستند.

به این محتوا امتیاز دهید

مسیح کرمانیمشاهده نوشته ها

Avatar for مسیح کرمانی

سلام مسیح کرمانی هستم و سه ساله که دارم در مورد مدیریت فرایند تولید محتوا می‌کنم. خوشحال می‌شم که نظراتتون رو از طریق لینکدین بشنوم.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *