بازار فرآیندکاوی


بازار فرآیندکاوی به طور کلی تمام سازمان‌هایی هستند که فرآیندهای داده محور دارند. این سازمان‌ها می‌توانند به طور بالقوه مشتری ابزارها و خدمات فرآیندکاوی محسوب شوند. باتوجه به ظهور و پیشرفت داده‌کاوی و صنعت تحلیل کسب‌وکار، فرآیندکاوی نیز با ورود به عرصه حوزه‌های دانشی، با استقبال خوبی مواجه شده است.  اگر بخواهیم حوزه‌های دانشی و عملکردی مرتبط با فرآیندکاوی را شناسایی کنیم، باید از موارد زیر نام برد که در شکل پایین نیز مشاهده می‌شوند:

  • تحلیل کسب‌وکار
  • مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار
  • داده‌کاوی

باتوجه به نو بودن حوزه دانشی فرآیندکاوی و ارتباط آن با حوزه‌های مطرح شده، جهت پیش‌بینی بازار فرآیندکاوی، می‌توان بازار این حوزه‌ها را نیز بررسی کرد و برمبنای آن‌ها رفتار بازار فرآیندکاوی را پیش‌بینی نمود.

فرآیندکاوی یکی از ابزارهای تحلیل کسب‌وکار است. خبرگزاری رویترز پیش‌بینی کرده است که بازار صنعت تحلیل کسب‌وکار از 44.5 میلیارد دلار در سال 2015 به 71 میلیارد دلار در سال 2022 با رقم 6.9 درصد برای CAGR خواهد رسید.

در شکل زیر رشد بازار تحلیل کسب‌وکار مشاهده می‌شود.از طرفی دیگر فرآیندکاوی به عنوان یکی از شاخه‌های حوزه BPM، به میزان زیادی به اقبال سازمان‌ها به این حوزه دانشی وابسته است. گرایش به BPM و فرآیندگرایی می‌تواند زمینه‌ساز استفاده از فرآیندکاوی شود. پیش‌بینی‌ها نشان‌دهنده روند روبه‌رشد بازار BPM در جهان است. هم‌چنین به گزارش Pay Scale ، حجم بازار BPM تا سال 2023 با نرخ رشد ترکیبی سالیانه (CAGR) برابر با 14 درصد به 16 میلیارد دلار خواهد رسید.

از طرف دیگر بازار داده‌کاوی در ایران با رشد سازمان‌های داده‌محور رشد کرده است. در سال‌های اخیر مشاهده شده است که با ظهور سازمان‌هایی که کسب‌وکار اینترنتی دارند و هم‌چنین حرکت دولت به سمت ارائه خدمات الکترونیک، داده‌های بسیاری در سازمان‌ها وجود دارد که مدیران را علاقه‌مند می‌کنند که بر مبنای داده‌ها تصمیم‌گیری کنند.

گارتنر نیز در گزارش خود اعلام کرده‌ که بازار فرآیندکاوی در سال 2018 مقدار 120 میلیون دلار را به خود اختصاص داده که پیش‌بینی می‌شود این عدد تا سال 2020 چهار برابر خواهد شد.

فرآیندکاوی در سه حوزه کلی در حال انجام کار است. این سه حوزه شامل کشف، بررسی انطباق و ارتقاء فرآیند می‌باشد. گارتنر در گزارش خود به انجام نظرسنجی از ارائه دهندگان خدمات فرآیندکاوی پرداخته است. در این نظرسنجی از شرکت کنندگان سوال شده است که کدام یک از حوزه‌های خدمات فرآیندکاوی  تاکنون بیشتر موردنظر مخاطبین بوده است و پیش بینی می‌کنند کدام یک از آن‌ها در آینده مورد اقبال قرار خواهد گرفت. نتایج این نظرسنجی حاکی از آن است که تاکنون فاز کشف فرآیند بیشتر موردنظر مخاطبین بوده، اما پیش‌بینی می‌کنند که اقبال به حوزه‌های انطباق سنجی و ارتقاء فرآیند با روند روبه‌رشدی در حال افزایش است. در شکل زیر نمودار نتایج حاصل از این نظرسنجی مشاهده می‌شود. در بخش دیگری از گزارش گارتنر نیز، نتایج حاصل از نظرسنجی درباره اینکه فرآیندکاوی در فرآیندهای چه حوزه‌ای از صنایع مختلف کاربرد دارد، ارائه شده است. در این نظرسنجی نیز همانند نظرسنجی پیشین از شرکت‌کنندگان خواسته شده که وضعیت فعلی و پیش‌بینی خود از آینده را اعلام نمایند. همانطور که در مشاهده می‌کنید، 70 درصد از بازار فرآیندکاوی را در حال حاضر فرآیندهای کسب‌وکار به خود اختصاص داده‌اند. اما پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که گرایش به سمت فرآیندهای IT و IOT و فرآیندهایی که در تعامل با مشتری هستند افزایش خواهد یافت. در شکل 4  نمودار نتایج حاصل از این نظرسنجی مشاهده می‌شود.تهیه و تنظیم: نیلوفر شکیب

به این محتوا امتیاز دهید

مسیح کرمانیمشاهده نوشته ها

Avatar for مسیح کرمانی

کارشناس تولید محتوا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *