روز هفتم: برگزاری سمینار بین المللی مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار

روز هفتم: برگزاری سمینار بین المللی مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار

اولین رویداد رسمی نمایندگی انحصاری ABPMP در ایران تحت عنوان «سمینار یک روزه مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار» در دی ماه 1396 در هتل استقلال تهران برگزار شد. هدف این سمینار گسترش دانش بین‌المللی حوزه مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار میان فعالان این حوزه در ایران است.

این سمینار ساعت 8:30 با انجام تشریفات ثبت‌نام از شرکت کنندگان آغاز به کار کرد. در ابتدای جلسه پروفسور علیرضا منتظمی، استاد تمام دانشگاه مک مستر کانادا، به ایفاد سخنرانی با موضوع «نگاه حاکمیتی بر مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار» در بستر وب کنفرانس پرداخت. وی اظهار داشت که برای پیش برد اهداف BPM در ایران نیاز به نگاه ویه دستگاه‌های حاکمیتی است و از طرفی دیگر نیز نهادهای حکومتی برای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی، باید BPM را دستور کار خود قرار دهند.

بخش بعدی جلسه به ارائه تجربه راه‌اندازی «درگاه ملی خدمات دولت هوشمند» توسط جناب آقای مهندس جهانگرد، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ریاست سابق سازمان فناوری اطلاعات ایرات، تعلق داشت. وی با اشاره به مصوبه شورای عالی اداری کشور مبنی بر چابک‌سازی سازمان‌های کشور، بیان کرد که این امر تنها بوسیله BPM امکان پذیر است. هم‌چنین در ارتباط با پروژه درگاه ملی خدمات دولت هوشمند، وی مسئله ابزارزدگی نهادها و سازمان‌های ایرانی را مطرح نموده و اظهار داشت که هوشمندسازی خدمات پیش از مدیریت کردن فرآیندهای نه تنها ارزش افزوده‌ای ایجاد نمی‌کند، بلکه می‌تواند کیفیت ارائه خدمات در دستگاه‌های دولتی را کاهش دهد.

سومین سخنرانی این سمینار توسط دکتر مهرداد کرمانی، ریاست نمایندگی ABPMP در ایران انجام شد. وی در جملات آغازین سمینار رویکرد انتقادی خود را به نگاه فعالان حوزه BPM به این رویکر مدیریتی ابراز کرد. در ادامه ضمن معرفی خدمات فعلی نمایندگی ایرانی ABPMP، اطلاع داد که به زودی شاهد «برگزاری آزمون اخذ گواهی‌نامه بین‌المللی CBPP» و «برگزاری جایزه مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار» توسط این انجمن در ایران خواهیم بود.دکتر Anatoly Belaychuk، ریاست نمایندگی ABPMP در روسیه به ایفاد سخنرانی پرداخت. سخنرانی وی با بیان مفاهیم بنیادی BPM آغاز شد و با موضوع Digital BPM ادامه یافت. وی اشاره کرد که دنیا جهت مکانیزه کردن فرآیندهای خود از ابزارهایی به مانند ERP و BPMS عبور کرده‌ و به Low-сode Platform رسیده‌اند و کشور ایران درصورتی که می‍‌خواهد خود را به استانداردهای روز دنیا نزدیک کند، باید هرچه سریع‌تر به استفاده مناسب از تکنولوژی‌های خودکارسازی فرآیند بپردازد. . وی افزود که مکانیزه کردن فرآیندهایی که در چرخه مدیریت فرآیند حرکت نکرده‌اند، امری بیهوده و کاهنده بهره‌وری سازمان است.

در این سمینار برای اولین بار در ایران مفاهیم «فرآیندکاوی» توسط سرکار خانم دکتر Anne Rozinat، مؤسس شرکت Process Mining (یکی از برترین شرکت‌های هلند در زمینه فرآیندکاوی) ارائه شد. وی نرم‌افزار فرآیندکاوی Disco  را معرفی کرده و نحوه استفاده آن را آموزش داد. سرکار خانم دکتر مرضیه بخشنده که دوره پسادکتری خود را در هلند با موضوع Process Mining به انجام رسانده است، در دوبخش سخنرانی خود را ایفاد نمود. در بخش اول مفاهیم بنیادین Big Data و کاربردهای آن را بیان کرد. در بخش دوم نیز به ارائه تجارب صنعتی خود در حوزه فرآیندکاوی پرداخته و سه تجربه از صنایع مختلف را ارائه نمود. تجربه اول مربوط به حوزه بهداشت و درمان و به طور خاص حوزه دندان پزشکی بود. دومین تجربه در حوزه حمل‌ونقل و به طور خاص در شرکت هواپیمایی KLM هلند ارائه شد. تجربه آخر نیز در بخش بازارکار و شرکت Randstad مورد بحث قرار گرفت.

در بخش پایانی جلسه نیز جناب آقای مهندس بهرام ناجدی، مترجم استاندارد BPM CBOK، 9 حوزه دانشی BPM از نگاه ABPMP معرفی و تشریح نمود.

یکی مهم‌ترین ویژگی‌های این سمینار، ایجاد فضایی جهت آشنایی فعالان این حوزه و انتقال دانش و تجربه میان آن‌ها بود. این موضوع از طریق ایجاد اجتماع‌های چند نفره در زمان‌های استراحت میان سمینار و زمان نهار به چشم می‌خورد. این سمینار با انجام نشستی میان سخنرانان و چند تن از شرکت‌کنندگان آن به پایان رسید.

5/5 - (1 امتیاز)

مسیح کرمانیمشاهده نوشته ها

Avatar for مسیح کرمانی

سلام مسیح کرمانی هستم و سه ساله که دارم در مورد مدیریت فرایند تولید محتوا می‌کنم. خوشحال می‌شم که نظراتتون رو از طریق لینکدین بشنوم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *